اجرای کیل گیری محصول گل محمدی طرح زنجیره ارزش و توسعه گیاهان دارویی زنان روستایی - اجرای کیل گیری محصول گل محمدی طرح زنجیره ارزش و توسعه گیاهان دارویی زنان روستایی | مديريت هماهنگي ترويج کشاورزي جهاد کشاورزي خراسان شمالي
پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

 

در دنیای امروز استفاده از ترکیبات گیاهان دارویی در صنایع مختلف به خصوص در صنایع غذایی به شکل غذا داروها ، مکمل های غذایی و دمنوشها از سرعت بالایی برخوردار است.

از این رو دفتر توسعه فعالیتهای زنان روستایی با انعقاد تفاهم نامه ای با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اقدام به اجرای طرح توانمندسازی زنان روستایی براساس زنجیره ارزش و توسعه گیاهان دارویی نمود .

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی مهندس احمدآبادی گفت : با توجه به نقش موثروسازنده زنان روستایی و استفاده از سرمایه انسانی آنها در فرآیند توسعه پایدار در استان 5 طرح ( گل محمدی در شهرستان بجنورد ، گل گاوزبان در شهرستان مانه و سملقان ،آلوئه ورا در شهرستان اسفراین ، زعفران در شهرستان فاروج و نعناع فلفلی شهرستان شیروان) با مشارکت زنان روستایی در حال اجرا می باشد ، که یکی از این طرحها محصول گل محمدی واقع در شهرستان بجنورد روستای خداقلی در سطح 2 هکتار  است که کیل گیری این محصول  مورخ 10 خرداد 1399 با حضور مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی ، کارشناس مسئول امور زنان روستایی و عشایری و نمایندگانی از معاونت تولیدات گیاهی ، گروه محیط زیست ، سلامت و امنیت غذا ، محقق معین گیاهان دارویی از مرکز تحقیقات ، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ، اداره کل منابع طبیعی ، اداره کل امور عشایری و و مدیریت جهادکشاورزی شهرستان بجنورد در محل دهکده گل واقع در روستای خداقلی انجام پذیرفت.

مهندس احمدآبادی هدف از این طرح را افزایش تولید محصولات گواهی شده و سالم ، کاهش تخریب منابع طبیعی، افزایش اشتغالزایی پایدار در مناطق محروم ، افزایش درآمدزایی و سطح معیشتی زنان روستایی و عشایری و توسعه و گسترش بازار گیاهان دارویی و ... عنوان نمودند.